Lease Express stimuleert veilig rijden bezorgscooters

Het is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Maaltijdbezorgers rijden relatief veel schade, bijna 6 keer meer dan een reguliere brommer. De schade is gemiddeld ook 75% hoger. En bestuurders van brom- en snorfietsen hebben 30 x meer kans op een dodelijk ongeval dan een automobilist. De cijfers spreken voor zich en zorgen bovendien voor hogere verzekeringspremies op de bezorgbrommers.

Vijf verkeersregels
Om de verkeersveiligheid te verhogen en de schadelast te verminderen hebben Veilig Verkeer Nederland en de Vereende een campagne opgezet waarbij Lease Express de primeur heeft. Uit onderzoek blijkt dat de meeste ongelukken worden veroorzaakt door het gedrag van de maaltijdbezorger, zoals te snel rijden voor de situatie, geen voorrang geven of afgeleid zijn door bijvoorbeeld gebruik van de telefoon. Daarom hebben we vijf regels opgesteld die - als ze consequent gevolgd worden - bijdragen aan veiliger rijden door maaltijdbezorgers.

Straattaal
Om de boodschap opvallender en prikkelender te maken voor de bezorgers, hebben we deze laten vertalen in straattaal door een rapgroep uit Amsterdam. We hebben deze vijf regels verwerkt in een informatiepakket. Deze hebben wij als eerste onder onze klanten verspreid.

Informatiepakket
Dat pakket bestaat uit:
  • Stickers met de 5 verkeersregels. Deze worden door Lease Express aan de binnenzijde van de box van de bezorgbrommer geplakt wanneer zij de scooter ter onderhoud hebben.
  • Posters met de 5 verkeersregels. Deze wordt door Lease Express overhandigd aan het bezorgrestaurant. Hangt u de poster op een plek waar de maaltijdbezorgers vaak komen?
  • Een contract. Teken samen met uw maaltijdbezorgers dit contract voordat hij of zij de weg opgaat, zodat het bewustzijn wordt vergroot om veiliger aan het verkeer deel te nemen.